‘Yeni Akit’, koronavirüs açıklamaları nedeniyle Prof. Dr. Esin Şenol’u hedef gösterdi

‘Yeni Akit’, koronavirüs açıklamaları nedeniyle Prof. Dr. Esin Şenol’u hedef gösterdi

19/03/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Yeni Akit gazetesi, koronavirüs salgının Türkiye’de yayılmasını değerlendiren, enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Esin Şenol‘u hedef gösterdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esin Şenol‘un “İlk vakanın tespiti gecikti ” sözlerini hedef alan Yeni Akit, “Vatan ve millet düşmanları”, “sözde profesör”, ‘küstahlık’ ve ‘hazımsızlık’ ifadelerini kullandı. 

Medyascope programında Koronavirüs salgınını ve Türkiye’nin salgın karşısındaki önlemlerini değerlendiren Prof. Şenol, ilk vaka tespitinde geç kalındığını belirterek “Koronavirüs İran’da tespit edildiği anda testleri yaygınlaştırsaydık ilk vakanın tespitinde bu kadar geç kalmazdık. Bu gecikme sürecinde virüs Türkiye’de yayılmadıysa bu başarıdan ziyade tesadüf” ifadesini kullanmıştı.

Yeni Akit gazetesi ise Şenol’un koronavirüs hakkındaki değerlendirmesini “Hazımsızlığın böylesi görülmedi! Sözde ‘Prof’ Esin Şenol’dan Türkiye için küstah sözler” yorumuyla verdi. Gazete daha ileri ifadeler kullanarak Şenol’un “ülkenin başarısını baltalamaya çalıştığı”nı savundu.