İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen sanatçılar 3 yıl 7 ay sonra görevlerine geri döndü

İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen sanatçılar 3 yıl 7 ay sonra görevlerine geri döndü

06/03/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen ve aralarında Gezi Direnişi’ne destek verdiği gerekçesiyle görevden alınan Levent Üzümcü’nün de bulunduğu sanatçılar, görevlerine geri döndü.

Sanatçılar, üç yıl yedi ay önce görevlerinden ihraç edilmişti.

Oyuncular Sendikası, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sanatçıların Şehir Tiyatroları’ndaki işlerine geri döndüğünü müjdeledi. Paylaşımda şöyle denildi:

“3 yıl 7 ay önce haksız şekilde işlerine son verilen üyelerimiz, bugün Şehir Tiyatroları’ndaki işlerine geri döndü! Hakkını sonuna kadar arayan arkadaşlarımıza ve bu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Levent Üzümcü de Twitter hesabından yaptığı açıklamada henüz görevden alınmasıyla ilgili davanın sürdüğünü belirterek şunları yazdı:

“İBB’de ve dolayısıyla Şehir Tiyatrosu’nda demokrasiye inananların idareye gelmesiyle birlikte, Şehir Tiyatrosu sanat yönetimi benden bir oyunda yer almamı istedi, kabul ettim. Hukuksuz yere işten atılma davam ise hâlâ devam etmekte. Elbet çalınmış haklarımı alıp bir gün evime döneceğim.”