‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası sonrası #Hükümetİstifa etiketi gündem oldu

‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası sonrası #Hükümetİstifa etiketi gündem oldu

31/03/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Dünyada birçok ülke koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik güçlüklere karşı maddi yardım yapma kararı alırken Türkiye’de dün Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bağış kampanyası büyük tepki çekti. Twitter’da bugün öğlen saatlerinde #Hükümetİstifa etiketi birinci sıraya oturdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası’na bir yardım hesabı açıldı. Kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza yardım sağlamaktır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip bu yardımları kendilerine süreceğiz. Muhtarlarımızı da devreye alarak kampanyada toplanan paraları en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edecek. Kampanyaya şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın açıklaması ardından sosyal medyada büyük tepki oluşurken, tepkiler bugün de devam etti. Twitter’de açılan #Hükümetİstifa etiketine binlerce tweet atıldı ve söz konusu bağış kampanyası Twitter kullancıları tarafından sosyal medya platformunda hala tartışılıyor.