Atlas Sineması kapandı

Atlas Sineması kapandı

27/03/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması, mevcut koşullarla baş edemediği için kapandı.

Medyascope’tan Fatima Çelik’in haberine göre, İstanbul’un iki yakasındaki iki ayrı bağımsız sinema salonu gösterim faaliyetlerine tamamen son verdi. İkisi de bulunduğu semtlerinin en önemli buluşma noktası olan Atlas Sineması ve Rexx Sineması, koronavirüs salgını dolayısıyla hizmetlerine ara vermişti ancak mevcut koşullardan dolayı faaliyetlerine tamamen son vermek durumunda kaldı.

‘Atlas Sineması kapanmak zorunda bırakıldı’

İstiklal Caddesi’nin en eski bağımsız sinema salonlarından biri olan Atlas Sineması, mevcut koşullarla baş edemediği için kapanmak zorunda kaldı. Atlas Sineması’nın iki ortağından biri olan İrfan Atasoy’un oğlu İrfan Atasoy, sinema salonunun neden kapandığını şu sözlerle anlattı:

Bir sokak sineması olarak halihazırda yedi, sekiz senedir hiç para kazanamıyorduk. Mevcut koşullarla baş edemedik. Kültür Bakanlığı da bu mekanı bir süredir sinema müzesi yapmak istiyordu. Israrlarıyla başa çıkamadık ve bir nevi kapanmak zorunda bırakıldık.”

İstiklal Caddesi üzerinde adını verdiği Atlas Pasajı’nda bulunan Atlas Sineması, İstanbul Film Festivali’nin en eski ve en vazgeçilmez salonlarından biriydi.