Öğrenciler kazandı: Bedri Gencer ders veremeyecek

Öğrenciler kazandı: Bedri Gencer ders veremeyecek

18/02/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Elazığ’da meydana gelen ve 41 yurttaşın hayatını kaybettiği depremin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) profesör olan Bedri Gencer’in Twitter’dan yaptığı “Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” paylaşımı çok büyük tepki çekmişti. Gencer, twitter hesabında yaptığı paylaşımı, gelen tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kalmıştı.

Dersi bir öğretim görevlisine verildi

Geçtiğimiz hafta Bedri Gencer’in dersi öğrencilerin protestosuna sahne olmuştu. Gencer’in çocuk yaşta evliliği meşru kılan beyanlarını hatırlatan öğrenciler dersi topluca terk ettiği bir video sosyal medyada çok paylaşılmış ve konuşulmuştu.

Son olarak öğrencilerin boykotu üzerine Gencer’in lisans öğrencilerine verdiği sosyoloji dersinin öğretim görevlisi değişti.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Bedri Gencer’in protesto edilmesini ardından geçtiğimiz hafta okuldan atılması için 124 dilekçe toplanmıştı. Bu haftaya da dilekçeler toplanarak başlandı. Pazartesi sabahları sosyoloji dersine giren Gencer’in bu sabah derslerine Muhammed Fazıl Baş isimli araştırma görevlisi girdi.

Öğrenciler, yerine gelen hocaya sorduklarında ise, geçici veya kalıcı bir durum olabilir cevabını aldıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci otomasyon sistemi üzerinden dersin hocasının değiştiği bildirildi.

YTÜ inceleme başlatmıştı

Yıldız Teknik Üniversitesi de yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Bedri Gencer’in Elazığ depremiyle ilgili büyük tepki çeken sözlerine ilişkin inceleme başlatıldığını duyurmuştu. Üniversite açıklamasında, “haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşım” ifadelerine yer vermişti.

Öğrenciler odasını mühürlemişti

Bedri Gencer’e bu skandal açıklaması sonrası tepkiler dinmemişti. Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi Gencer hakkında inceleme başlatılacağını duyurmuştu ancak Gencer derslerini vermeye devam etmişti. Geçtiğimiz hafta Gencer’in dersini boykot eden öğrencilerin videosu da sosyal medyada gündeme gelmişti.

YTÜ’lü öğrenciler son olarak üniversite yönetiminin bir işlem yapmaması üzerine Gencer’in odasını mühürlemişti.