Murathan Mungan’dan yeni albüm

Murathan Mungan’dan yeni albüm

02/02/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Yazar ve şair Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı, Selim Atakan’ın bestelediği şarkılardan oluşan “Murathan Mungan 2020 Model” albümü, Pasaj&Garaj Müzik etiketiyle 7 Şubat’ta yayımlanacak.

26 sanatçı ve topluluğun seslendirdiği 2 CD’lik albüm 13+13, toplamda 26 şarkıdan oluşuyor.

Hazırlıkları bir buçuk yıl süren albümün bir yüzü “Gri Pembe”, diğer yüzü “Kehribar Sarı” olarak adlandırıldı.

Albümde yer alan sanatçılar şöyle: Nazan Öncel, Mehmet Erdem, Jehan Barbur, Zuhal Olcay, Çamur, Gaye Su Akyol, Can Algeç, Nükhet Duru, Çağatay Akman, Bora Duran, Six Pack, Nuri Harun Ateş, Sema Moritz, Hande Mehan, Ozan Anlaş, Zeynep Casalini, Şebnem Ferah, Koray Candemir, Kalben, Batu Akdeniz, Cem Adrian, Derya Köroğlu, Aylin Aslım & Ah! Kosmos, Jabbar & Deeperise, Ozbi & Murathan Mungan

#2020 Model .Hazırlığı bir buçuk yıl sürdü. Çift CD’de sözlerin tamamını benim yazdığım 13+13= 26 şarkı yer aldı. 26 farklı şarkıcı ve topluluk yorumladı. “2020 Model”le birlikte müzikseverlerle bir kez daha buluşuyorum! Pasaj&Garaj Müzik etiketiyle 7 Şubat’ta çıkıyor.

Mungan, tüm sözleri kendisine ait olan ve Sezen Aksu’dan Müslüm Gürses’e 18 sanatçının seslendirdiği şarkılardan oluşan 2004 yapımı “Söz Vermiş Şarkılar” albümüne de imza atmıştı.

Mungan ayrıca, Müslüm Gürses’in 2006’da yayımlanan “Aşk Tesadüfleri Sever” albümünün süpervizörlüğünü yapmıştı.