İdlib saldırısı sonrası sosyal medya engeli

İdlib saldırısı sonrası sosyal medya engeli

28/02/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

NetBlocks’un konu hakkında yayınladığı raporda, operatörlerin Twitter, Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram ve Messenger gibi uygulamaları engellediği bildirildi.

İdlib’de 33 askerin Suriye ordusunun düzenlendiğini hava saldırısında öldürülmesinin ardından, sosyal medyaya erişim sıkıntısı yaşanıyor.

NetBlocks.org’un (İnternet Gözlemevi) yayınladığı raporda, Türkiye’deki iletişim operatörleri tarafından Twitter, Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram ve Messenger gibi uygulamaların engellendiği bildirildi.

Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgli inceleme başlatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) hava saldırısı düzenlenmesi üzerine sosyal ağlar üzerinden yayılmaya çalışıldığı ve yalan olduğu iddia edilen haberlerle ilgili yasal sürecin başlatıldığını açıkladı.

EGM Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, ‘sosyal medyadan provokatif paylaşımlarda bulunanlarla’ ilgili inceleme başlattı.

Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ‘sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan hesaplara’ yönelik inceleme başlatıldı.

Şu ana kadar 91 sosyal medya hesabıyla ilgili işlem ve tespit yapıldığı bildirildi.