‘Burası Cennet Olmalı’ ve ‘Vahşetin Çağrısı’ vizyona girdi

‘Burası Cennet Olmalı’ ve ‘Vahşetin Çağrısı’ vizyona girdi

24/02/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Filistinli şair Mahmud Derviş’in ‘Nereye uçar kuşlar, son gökten sonra?’ sorusuna cevap arayan Elia Suleiman’ın ‘Burası Cennet Olmalı’ filmi ve Jack London’ın aynı adlı romanından uyarlanan ‘Vahşetin Çağrısı’ vizyona girdi.

Burası Cennet Olmalı

Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü alan Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın filmi, şair Mahmud Derviş’inNereye uçar kuşlar, son gökten sonra?” sorusunun cevabına odaklanıyor. Film; ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarına da değiniyor. Elia Suleiman, filminde ES adındaki karakteri kendisi canlandırıyor.

Film, Paris’ten New York’a kadar giden, ancak nereye giderse gitsin Filistin’in hep peşinden geldiğine tanık olan ES’in, kendisine yeni bir vatan arayışını anlatıyor.

Elia Suleiman, “Eğer bir önceki filmimde Filistin dünyanın bir mikrokozmosu olarak görülürse, yeni filmimin dünyayı Filistin’in bir mikrokozmosu olarak temsil etmeyi denediğini söyleyebilirim” diyor. Ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarına değinen filmde, Elia Suleiman’ın yanı sıra Tarik Kopti, Kareem Ghneim ve Gael Garcia Bernal gibi isimler de var.

Daha önce Türkiye’de Filmekimi’nde izleyici ile buluşan film, 92’nci Akademi Ödülleri‘nde Filistin’in Oscar adayıydı aynı zamanda.

Vahşetin Çağrısı

Jack London’ın 1903’te yayımlanan aynı adlı eserinden Chris Sanders’in yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan ‘Vahşetin Çağrısı’nda 1890’ların ‘altına hücum’ yıllarında, Kaliforniya’daki hayatından koparılarak Kanada Yuan’a götürülen kızak köpeği Buck’un Alaska’nın zorlu doğasında hayatta kalmak için verdiği mücadele konu ediliyor. Filmde Harrison Ford, Karen Gillan ve Bradley Whitford rol alıyor.

Sinema salonlarında bu hafta ‘Burası Cennet Olmalı’ ve ‘Vahşetin Çağrısı’ dışında ikisi yerli beş film daha gösterime girdi.

Patron Gibi

Miguel Arteta’nın yönetmenliğini üstlendiği, Rose Byrne ve Tiffany Haddish’in başrolü paylaştığı ‘Patron Gibi’ adlı komedi filminde, iki arkadaşın iş dünyasında karşılaştıkları zorluklar anlatılıyor. Filmde ünlü oyuncu Salma Hayek ile Billy Porter da rol alıyor.

Yakın arkadaş olan Mia ve Mel, birlikte bir kozmetik şirketi kurarlar. Sıfırdan kurdukları işin gelişmesiyle dostlukları da sınanmaya başlar.

Garez

Nicolas Pesce’nin yönetmen koltuğunda olduğu ‘Garez’, intikam hırsıyla dolu bir ruhun musallat olduğu evde yaşananların anlatıldığı yapımda Andrea Riseborough ve Lin Shaye rol alıyor. Filmin müziklerinde ise ‘Doktor Uyku’ ve ‘Açık Deniz’ gibi filmle tanınan The Newton Brothers’ın imzası var.

Vikingler: Büyük Macera

Haftanın animasyon filmi ‘Vikingler: Büyük Macera’ ile, sevilen çizgi dizi, serisinin yaratıcıları tarafından ilk kez beyazperdeye taşınıyor. Eric Cazes’in yönetmenliğini yaptığı filmde, gerçek bir Viking olmak için zayıf olduğu düşünülen Viki’nin annesini kurtarmak için giriştiği büyük macera anlatılıyor.

Bayi Toplantısı

İbrahim Büyükak’ın senaryosunu yazıp başrolünde yer aldığı ‘Bayi Toplantısı’, beyaz eşya işiyle uğraşan üç esnafın, gittikleri üç günlük bayi toplantısı sırasında başlarına gelen olaylar etrafında dönüyor.

Bedran Güzel’in yönetmenliğini üstendiği filmin başrollerinde Büyükak’ın yanı sıra Onur Buldu, Aydın Doğu Demirkol, Büşra Pekin, Safa Sarı, Müfit Kayacan, Hakan Salınmış, Gamze Karaduman ve Deniz Hamzaoğlu gibi isimler yer alıyor.

Efsunlu Ayin

Uğur Kaplan’ın yönettiği haftanın yerli korku filmi ‘Efsunlu Ayin’, kaldığı yurdun geçmişiyle ilgili anlatılan gizemli hikayeleri araştırmaya koyulan gazetecilik öğrencisi Ebru’nun bu süreçte yaşadıklarını konu alıyor. Filmin kadrosunda Eylül Ezgi Yılmaz, Sedef Şahin ve Kirkor Dinçkayıkçı yer alıyor.