Yüzyıllık Yalnızlık’ı illüstratör Selin Çınar çizimleriyle anlattı | Foto Galeri

Yüzyıllık Yalnızlık’ı illüstratör Selin Çınar çizimleriyle anlattı | Foto Galeri

13/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in dünyaca ünlü eseri Yüzyıllık Yalnızlık, illüstrasyon çalışması olarak yeniden hayat buldu.

İspanyolca orijinal adı Cien años de soledad olan eser, Gabriel Garcia Marquez’in Kırmızı Pazartesi, Albaya Mektup Yok ve İyi Kalpli Erendira gibi en çok bilinen eserleri arasında yer alıyor. İlk olarak 1967 yılında yayımlanan kitap, yayımlandığı tarihten günümüze milyonlarca okura ulaştı.

İllüstratör Selin Çınar, yazarın ölümsüz eserini yorumladı. Buendia ailesinin yedi nesillik hikayesinin anlatıldığı büyülü gerçekçiliğin en önemli eserleri arasında gösterilen kitap için Çınar’ın çalışmaları da bir o kadar özgün.

1989 yılında Eskişehir’de doğan Selin Çınar, pek çok müzik grubu ve marka için yaptığı tasarımlarla tanınıyor. Çalışmaları çeşitli sergilerde yer alan sanatçı, Khontkar, Metth ve Pawz One & Dj Dister gibi isimlerin albüm kapaklarını da tasarladı.

Selin Çınar yeni çalışmalarını Behance profili ve Instagram hesabı üzerinden paylaştı. İşte büyülü gerçekçiliğin en önemli eserleri arasında yer alan roman için hazırlanmış o illüstrasyonlardan bazıları!