Kitap tanıtımı: Miro ile Şino – Kemal Altunboğa

Kitap tanıtımı: Miro ile Şino – Kemal Altunboğa

29/04/2021 Kapalı Yazar: Kemal Altunboğa

Daha çok yetişkinler için öykü ve romanlar yazan Yavuz Ekinci’nin ilk çocuk kitabı Miro ile Şino çıktı. Çınar Yayınları’ndan çıkan kitabı Merve Yiğit resimlemiş.

Tasarım: Çınar Yayınları

Miro ile Şino iki kardeş. Miro, leylekler göç yoluna koyulduğunda yedi, Şino ise leylekler döndüğünde altı yaşına basacak. Bir apartmanın zemin katında yaşıyorlar. Tek gördükleri kunduralar, topuklu ayakkabılar, spor ayakkabılar. Tek duydukarı ses iseb rap rop rup, tak tak tak…

İki kardeş bir gün kedili parkta oynarken güneş birden ortalıktan kayboldu. Önce dolu, sonra yağmur yağmaya başladı. Yağmur aylarca sürdü. İki kardeş yağmuru dindirmek için türlü türlü planlar yaptılar. Neler mi var planlarının arasında? Dans etmek, büyü, süper kahramanları çağırmak… Hatta renkli kumaşları birleştirerek kocaman bir şemsiye yapmak.

Tasarım: Çınar Yayınları

Peki bu iki kardeş yağmuru dindirebilecek mi?

“Şap şup rap rup

Dansımızı görmedin kara bulut

Şap şup rap rup

Büyümüz yetmedi sana kara bulut

Şap şup rap rup

Kahramanlarımızı duymadın kara bulut

Şap şup rap rup

Şemsiyemizi ıslatan kara bulut

Şap şup rap rup

Dikişlerimiz tutmadı kara bulut

Şap şup rap rup

Daha ne istersin bizden cici bulut’

İnat, ısrar, kararlılık, hayal kurma ve yaratıcılık… Hepsi Miro İle Şino da. Her şeye rağmen yine de umut var dedirtiyor Miro ile Şino.

Tasarım: Çınar Yayınları

Yazmaya öykü ile başlayan Yavuz Ekinci’nin kitapları Almancaya, İngilizceye, Yunancaya, Farsçaya ve Kürtçeye çevrildi. Meyaser’in Uçuşu, Sırtımdaki Ölüler, Bana İsmail Deyin, Tene Yazılan Ayetler, Cennetin Kayıp Toprakları, Rüyası Bölünenler, Günün Birinde, Amar ve Sara, Peygamberin Endişesi, Ravân yazarın diğer kitapları. Cennetin Kayıp Toprakları romanı sinemaya, Ravân ise tiyatroya uyarlandı. Öykü kitaplarıyla Yaşar Nabi, Haldun Taner ve Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne layık görüldü.