Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: “Depremde zenginler değil, fakirler ölür”

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: “Depremde zenginler değil, fakirler ölür”

31/10/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından FOX TV’de açıklamalarda bulunan deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin öldürücü olmasının nedeninin yoksulluk olduğunu söyledi. 

Ercan konuşmasında “Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur. İnsanlar istedikleri için kötü ev yapmıyorlar, yer inceleme çalışmalarına, mimari çalışmalara para ödemeleri gerekiyor. Bir ülkede deprem sorununu çözmek için o ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekiyor. Yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. Hiçbir ünlünün zenginin enkazdan çıkarıldığını duymadınız, duymacaksınız. Ana sorun, yoksulluktur.” dedi.

19 Ekim’de Ege Denizi’nde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından da Sözcü’ye konuşan Ercan, bölgede büyük bir deprem beklediğini açıklamıştı.

Ercan, “Bu deprem kuzey Ege’de 6,3 ile 7 arasında bir deprem yaratmak üzere hazırlandığını gösteriyor. Bundan Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimi depremden etkilenir” ifadelerini kullanmıştı.