Özel Tiyatrolar Kooperatif Birliği’nin temelleri atıldı

Özel Tiyatrolar Kooperatif Birliği’nin temelleri atıldı

19/08/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Türkiye’nin yedi bölgesinde yedi tiyatro kooperatifinin kurulmasını ve bu kooperatiflerin ‘birlik’ statüsünde birleşmesini hedefleyen Tiyatro Kooperatifi’nin bu yoldaki ilk iş ortağı Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi oldu.

İstanbul’da özel tiyatroların bir araya gelmesiyle kurulan Tiyatro Kooperatifi, bölgesel tiyatro kooperatifleriyle yol arkadaşlığı yapabilmeyi, sektörel sorunların çözümü için birlikte çalışabilmeyi, iletişim ve işbirliği içinde olabilmeyi ve birlikte projeler geliştirebilmeyi amaçlıyor.

Tiyatroların yalnızca İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de birleşerek dayanışma gücü oluşturabilmesi için ‘Kooperatifler Birliği’ni hayata geçirmeye çalışan Tiyatrolar Kooperatifi, bu hedef doğrultusunda Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ile işbirliği sağladı.

Türkiye’nin diğer bölgeleriyle de sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Tiyatro Kooperatifi, önümüzdeki aylarda İzmir Tiyatro Kooperatifi’nin resmen kurulacağının müjdeledi.

Bursa Açık Hava Tiyatro Günleri

Türkiye’de kurulan ikinci sosyal kooperatif olan Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi, Güney Marmara Bölgesi’ndeki özel tiyatroların örgütlü yapı olarak bir araya gelmesini hedefliyor.

Kooperatif, kuruluşundan kısa süre sonra Tiyatro Kooperatifi ile işbirliği sağlayarak ilk etkinliği olan Bursa Açık Hava Tiyatro Günleri’ni hayata geçirdi. Pandemi döneminde özel tiyatrolara destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlik 21 – 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.