Münir Göle’nin fotoğraf kitapları Alakarga Yayınları’ndan çıktı

Münir Göle’nin fotoğraf kitapları Alakarga Yayınları’ndan çıktı

28/07/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Münir Göle’nin “Biei” ve “Eyjafjallajökull” başlıklı fotoğraf kitapları Alakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Yazar, çevirmen ve fotoğraf sanatçısı Münir Göle, dünyanın hemen hemen her yerinde, deyim yerindeyse “ayak basılmamış” bölgelerde fotoğraf çeken, bu fotoğrafların özel baskılarını Avrupa’nın büyük salonlarında sergileyen bir sanatçı.

Alakarga Yayınları tarafından daha önce “Fogo” ve “Tromso” başlıklı fotoğraf kitaplarını yayımlanan sanatçı, bu kez iki yeni özel baskı fotoğraf kitabıyla geliyor: “Biei” ve “Eyjafjallajökull”.

Yine Alakarga Yayınları etiketiyle çıkan kitapların başlangıç sayfalarında Oğuz Demiralp ve Faruk Duman’ın birer kısa denemesi yer alıyor.

Biei” ve “Eyjafjallajökull”, özel kuşe fotoğraf kağıdına siyah beyaz olarak basıldı, iplikle dikildi.

Kitapların tasarımı ise sanatçı Mehmet Ulusel tarafından yapıldı.

Münir Göle hakkında

1961 yılında İstanbul’da doğan Göle, Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Floransa’ya, ardından Cenevre’ye yerleşti.

Halen sürdürdüğü fotoğraf çalışmalarının yanı sıra, Jorge Luis Borges, Antonio Tabucchi, John Fowles gibi yazarların önemli yapıtlarını çevirdi. Cogito, Sanat Dünyamız, Aries gibi dergilerde yazdı.

Kitapları: Yansılar Kitabı, Uzak Bir Gölge, Sarı Zarf, Surat Buruşturmalık 52 Metin, Kaçamamak, Fısıltılar, Yol Durumu, Yırtık, Afaki Haller, Çıkış Yolları, Dedikodu, Tanıdık Bir Yüz