Acerakis’in “Aris’in Yolculuğu” raflardaki yerini aldı

Acerakis’in “Aris’in Yolculuğu” raflardaki yerini aldı

23/07/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Acerakis’in down sendromlulara gösterilen ön yargılara ve onlara dair yanlış inanışlara karşı kaleme aldığı bilim kurgu ve macera türündeki kitabı “Aris’in Yolculuğu”, Ali Doğanlı’nın çizimleriyle Doğan Egmont’tan çıktı. Down sendromlu çocuklara gönüllü destek veren Upsendrom girişiminin de kurucusu olan Acerakis kitabın amacını şu sözlerle anlatıyor: “Down sendromlu çocukların diğer çocuklar ve ailelerinin gözünde “normal”leşmesine katkı sağlayabilmek, farklı çocukların da heyecan verici renkli maceralar yaşayarak kahramanlara dönüşebileceğini gösterebilmek.

Çocuklar için eğlenceli bir macera

10 yaş ve üzeri tüm okurlar için Acerakis’in bir seri olarak tasarladığı Aris’in Yolculuğu’nun ilk kitabı görmezden gelinen konularla mücadele ederken bunu çocukların okurken çok eğleneceği bir maceraya dönüştürerek yapıyor.

Kitabı yazma amacını “Down sendromlu çocukların diğer çocuklar ve ailelerinin gözünde ‘normal’leşmesine katkı sağlayabilmek, farklı çocukların da heyecan verici renkli maceralar yaşayarak kahramanlara dönüşebileceğini gösterebilmek” diye açıklayan Acerakis, aynı zamanda down sendromlu çocuklara gönüllü destek veren Upsendrom girişiminin de kurucusu.