İran’da müzisyenlerden koronavirüs konserleri | Foto Galeri

İran’da müzisyenlerden koronavirüs konserleri | Foto Galeri

19/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Tutku Sönmez’in haberi | Tüm yazılarını görüntüleyin


İran, dünya çapındaki koronavirüs salgınını en ağır yaşayan ülkelerden biri. Koronavirüs salgını sebebiyle İran’daki bütün gösteri merkezleri ve sahneler kapatıldı.

Ortadoğu’nun gördüğü en kötü virüs salgını yüzünden İran’da da tüm salonlar kapalıyken birçok müzisyen sosyal mesafelenmeye uygun olarak bu zor günlerde konserler veriyor. Sanatçılar müziklerini; açık pencerelerden, balkonlardan, çatılardan ya da bahçelerden diğer insanlara ulaştırıyor.

Associated Press İran foto-muhabiri Ebrahim Noroozi Tahran’da sanatlarını icra etmeye devam eden müzisyenleri fotoğrafladı.


8 Nisan 2020, Çarşamba; İran Ulusal Orkestrası ve Tahran Senfoni Orkestrasında müzisyen olan Mohammad Maleklee (23), evinin penceresinden saksafon çalıyor.
9 Nisan 2020, Perşembe, müzisyen Yasamin Koozehgar (22) zorunlu izolasyon döneminde evinin çatısında çello çalıyor.
İran Ulusal Orkestrası ve Tahran Senfoni Orkestrası üyesi 37 yaşındaki müzisyen Behrad Soukhakian evinin çatısında keman çalıyor.
“Biz, sağlık çalışanları, hastane görevlileri ya da market çalışanları gibi ön cephede yer almıyoruz ama bence -ben dahil- bir çok müzisyen bu zorlu zamanlarda diğerlerini rahatlatmak ve eğlendirmek için bir şeyler yapmak zorunda hissediyoruz kendimizi.” diyor bahçesinde kontrbas çalan 33 yaşındaki Arif Mirbaghi.
Müzisyen Shiva Abedi (30) evinin çatısında kemençe çalıyor.
Ali Haddadian (42) pencersinden tar çalıyor.
36 yaşındaki bestci ve tar müzisyeni Midya Farajnejad: “Sahnede ya da stüdyoda olmak yerine evde kalmak benim için hiç kolay değil, bu yüzden duygularımı komşularımla paylaşmak için çatıda tar çalıyorum.”
38 yaşındaki Rabee Zand evinin çatısında eski bir arp çalıyor.
Müzisyen Ali Sarlak evinin verandasında gitar çalıyor.
Mojgan Hosseini; 28 yaşında ve İran Ulusal Orkestrasının bir üyesi; “Covid-19 İran’ı vurduğundan beri evimin çatı katı terası benim ve bugünlerdeki seyircilerim olan komşularım için sahnem haline geldi.”
Farideh Sarsangi (28), evinin çatısında bateri çalıyor.
36 yaşındaki akordeon sanatçısı Kaveh Ghafari diğerlerine katıldığını belirterek ekliyor: “Bu karantina günlerinde müziğimi seyircim olan komşularımla paylaşabildiğimi düşündüğüm tek yer bahçem. bu günlerde sanatın gücünü her zamankinden daha çok hissediyorum.”
Behnam Emran, 28 yaşında enstrüman çalmayı kendi başına öğrenmiş bir müzisyen; Tahran’daki evinin çatısında akordeon çalıyor.