20. yüzyılın unutulmaya yüz tutmuş sosyalist yapıları | Çeviri: Tutku Sönmez | Foto Galeri

03/04/2020 Kapalı Yazar: Tutku Sönmez

Fuad Alakbarov, İskoçyalı bir foto muhabir, politik yorumcu ve insan hakları aktivisti. Çektiği fotoğraflarda daha çok sokak fotoğrafçılığına ve şehir manzaralarına yer vermeyi tercih eden Alakbarov’un birçok dergi ve gazetede yayımlanan çalışmalarının dışında üç adet de sergisi bulunuyor.

Fuad Alakbarov kendi twitter hesabı üzerinden eski Yugoslavya’daki sanatsal binalar ve yapılara dair bir akış hazırlamaya başladı. 3 bölümünden oluşan bu serinin ilk bölümünde Yugoslavya’nın çeşitli bölgelerinden çekilmiş fotoğraflara kısa bilgiler de ekleyen Alakbarov, hazırladığı akışın ikinci bölümünde SSCB’de terkedilmiş yapıların ve günümüzde hala kullanılan otobüs duraklarının fotoğraflarına yer verdi. Serinin üçüncü bölümünü ise önceki komünist rejimlerden brütalist yapılar başlığıyla hazırladı. Bu uzun tweet serisini Türkçeleştirdik.

Fuad Alakbarov’un hazırladığı seriye buraya tıklayarak; kendisinin çalışmalarına da buradaki linkten ulaşabilirsiniz. Alakbarov’a destek olmak isterseniz bu linki kullanabilirsiniz.


A. Eski Yugoslavya’dan sosyalist yapı ve binalar


B. SSCB’den terkedilmiş yapıları


C. Eski komünist rejimlerden yapı ve binalar